همهی ما به دلیل قرار گرفتن در معرض آفتاب، آلودگی هوا، عادات غذایی ناسالم و استرس هستیم. این عوامل به طور خودکار باعث بروز مشکلاتی از جمله آکنه، خطوط ریز، چین و چروک ، بزرگ شدن منافذ پوست، تیرگی پوست، حلقههای تیره و حتی پفکردگی میشود.
حال ممکن است فکر کنید که برای رفع همهی این مشکلات مختلف به محصولات مختلفی نیازدارید، اما این طور نیست. مقداری یخ برای حل این مشکلات پوستی میتواند یک راهحل عالی باشد.
استفاده از یخ بر روی صورت مزایای مختلفی دارد:
۱. می تواند باعث درخشش پوست شما شود
یخ، رگهای پوست را منقبض و التهاب را تسکین میدهد. خستگی به وضوح در صورت شما کاهش مییابد، جریان خون را بهبود میبخشد، رنگ چهره شما را روشن میکند. بنابراین پوست درخشش زیادی پیدا میکند.
۲. میتواند آکنه را کاهش دهد
استفاده از یخ بر روی آکنه میتواند باعث بهبود جریان خون، کوچک شدن منافذ، جلوگیری از تولید بیش از حد چربی پوست وکاهش قرمزی و التهاب شود .
۳. میتواند تاثیر محصولات مختلف مراقبت پوست را افزایش دهد
مالش یخ قبل از استفاده از دیگرمحصولات مراقبت از پوست، میتواند به جذب و تاثیربهترمحصولات دیگری که استفاده میکنید کمک کند.
۴. میتواند پف دور چشم را کاهش دهد
قرار دادن یخ روی صورت به طور منظم، تورم صورت را با جمع شدن رگهای خونی گشاد شده کاهش میدهد. بنابراین، برای از بین بردن پف زیر چشم نیزمفید است.
۵ . علائم پیری را کاهش میدهد
سردی یخ به سفت شدن منافذ پوست کمک کرده و علائم پیری مانند چینوچروک و خطوط ظریف را کاهش میدهد و باعث میشود پوست شما سفت و جوانتر به نظر برسد.
۶. میتواند آفتاب سوختگی و بثورات را درمان کند
استفاده از یخ یک روش عالی برای درمان آفتاب سوختگی است زیرا با کمک به شما دراز بین بردن قرمزی و التهاب ناشی از قرار گرفتن در معرض آفتاب، میتوانید پوست را تسکین دهید.
روش صحیح استفاده از یخ روی صورت شما چیست؟
اکنون که دانستید چگونه یخ میتواند برای پوست شما کاربرد داشته باشد، باید روش صحیح استفاده از آن را نیزدرک کنید. در اینجا تمام موارد لازم جهت استفاده از یخ را به خاطر داشته باشید:
• میتوانید به سادگی مقداری تکه یخ را در یک دستمال نازک بپیچید و آن را روی صورت خود بمالید.
• همچنین میتوانید موادی مانند پالپ گوجه فرنگی، آب آلوئه ورا ، آب خیار را منجمد کنید تا مواد مغذی بیشتری به پوست شما برسد.
• بیش از یک بار در روز روی پوست خود یخ نگذارید.
• اگر پوست حساسی دارید ، مکعب های یخ را مستقیماً روی صورت خود قرار ندهید. حوله یا کمپرس سرد بهتر است.
• بیش از یک دقیقه کیسه یخ را روی قسمت خاصی از صورت خود نگزارید.
• هنگام استفاده از مکعب یخ در اطراف چشم خود مراقب باشید، به خصوص اگر حاوی مواد خاصی باشد. همچنین زیاد زیر چشم مالش ندهید زیرا این ناحیه حساس است.
• همیشه یخ را با حرکات دورانی کوچک ماساژ دهید تا بهترین نتیجه را بگیرید.
• اگر هنگام استفاده از یخ احساس سوزش یا ناراحتی میکنید، لطفاً اینکار را متوقف کرده و در صورت نیاز با پزشک مشورت کنید.
ادویه هل یکی از گزینههای محبوب سرآشپزهای ایرانی برای تهیه دسر، شیرینی و انواع غذا است. به همین دلیل کمتر ایرانی پیدا میشود که عطر و طعم آن را نشناسد. هل یک ادویه هندی است که عطروطعم شیرین و دلچسبی را به چای و دمنوش، شیرینی و دسر و انواع غذا میدهد. دانه، عصاره و روغن هل به دلیل خواص دارویی شناخته شدند و از زمانهای قدیم در طب سنتی مورداستفاده قرار میگیرند. مزایای سلامتی هل برای کاهش وزن در خانوادههای هندی بهخوبی شناخته شده است. در این مقاله میخواهیم درمورد خواص هل سبز برای لاغری صحبت کنیم.
ارزش غذایی هل سبز
هل مملو از ویتامین و مواد معدنی است. مصرف این دانههای ارزشمند که به شکل غلافهای گلولهای هستند، تغذیه بهینه با حداقل کالری، انرژی بیشتر و کلسترول صفر را به بدن شما میرساند. علاوه بر این، هل منبع خوبی از مواد معدنی و ویتامینهای حیاتی ازجمله ویتامین A و C، پتاسیم، کلسیم، سدیم، مس، منیزیم، آهن، منگنز، فسفر و روی است.
هل سبز چگونه باعث لاغری میشود؟
هل سبز با تأثیری که بر سیستم گوارشی ما دارد به چند روش میتواند بر کاهش وزن تأثیر بگذارد که در ادامه با این تأثیرات آشنا میشویم.
متابولیسم را افزایش میدهد
هل یک محرک قوی گوارشی و ادرارآور است. بنابراین به تقویت سیستم متابولیک و سوزاندن سریعتر چربیها کمک میکند.
از افزایش چربی شکم جلوگیری میکند
از بین بردن چربیهای شکمی یکی از سختترین بخشهای فرایند لاغرشدن است؛ مخصوصاً بعد از بارداری. علاوه بر این، به دلیل چربی بالای شکم، اکثر افراد در معرض خطر بیماریهای قلبی عروقی هستند. هل یک درمان طبیعی برای جلوگیری از تجمع چربی در ناحیه شکم است. مصرف روزانه 2 تا 3 دانه هل متابولیسم بدن را بهبود میبخشد و از افزایش وزن بهخصوص در ناحیه شکم جلوگیری میکند.
سوء هاضمه را درمان میکند
استفاده از هل برای درمان سوءهاضمه، نفخ و ناراحتی معده رایج است. خواص ضد باکتریایی هل به مبارزه با باکتریهای بد کمک میکند و فلور روده را در کوتاهترین زمان بازیابی میکند. یکی از دلایل خواص مفید آن برای معده، اسانس منتون است که باعث کاهش نفخ، حالت تهوع، سوءهاضمه، اسیدیته و گرفتگی عضلات شکم میشود. چای هل برای کودکان مبتلا به ناراحتی معده مفید است و به عنوان یک درمان طبیعی برای رفع مشکلات روده محسوب میشود.
حاوی ملاتونین است
ملاتونین برای افزایش متابولیسم مفید است و به کاهش وزن کمک میکند. ملاتونین از دو طریق چربی بدن را کاهش میدهد: اول اینکه چربی را بهجای ذخیره کردن به انرژی تبدیل میکند. ثانیاً، فعالیت ترموژنیک میتوکندری را افزایش میدهد. میتوکندری مسئول انجام فرآیند کالری سوزی است.
هضم غذا را تسهیل میکند
مصرف 1 تا 2 عدد هل بعد از هر وعده غذایی به هضم غذا کمک میکند. این کار نهتنها مشکلات معده را برطرف میکند، بلکه زخم معده را نیز درمان میکند. مطالعهای که روی موشها انجام شد نشان داد موشهایی که قبل از دادن آسپرین برای ایجاد زخم معده، با زردچوبه، هل و برگهای سبز خیس شده در آب داغ تغذیه شدهاند، در مقایسه با گروه دیگر زخمهای کمتری داشتند.
بدن را سمزدایی میکند
هل یک دانه ادرارآور است که از تجمع آب غیرضروری در بدن جلوگیری میکند. بنابراین به بدن شما کمک میکند تا سمومی را که از ایجاد فلور سالم روده و بهبود نرخ متابولیسم جلوگیری میکنند، دفع کند.
دستورالعمل تهیه چای هل هندی
مواد لازم:
2 لیوان آب
دانه هل 4 عدد
شیرینکننده (اختیاری)
طرز تهیه:
1 آب را در یک قوری چای یا در یک قابلمه کوچک روی اجاق به جوش بیاورید.
2 بگذارید چای به مدت 5 تا 8 دقیقه دم بکشد.
3 میتوانید با شکر قهوهای یا سفید نوشیدنی خود را شیرین کنید.
طرز تهیه دمنوش ویژه با هل
مواد لازم:
2 عدد دانه هل
6 عدد دانه فلفل سیاه
¼ قاشق چایخوری دانه بادیان
3 قاشق گلاب
3 عدد کیسه چای سیاه یا 3 قاشق غذاخوری
1 پیمانه شیر
7 قاشق چایخوری شکر (به میزان دلخواه)
دستورالعمل:
آب و دانههای هل را به یک قابلمه بزرگ اضافه کنید. به یاد داشته باشید که قبل از اضافه کردن آنها، دانههای هل را کمی بازکنید. بگذارید مخلوط به نقطهجوش برسد و سپس آن را برای 15 دقیقه بجوشانید. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و کیسههای چای را اضافه کنید. اجازه دهید چای حدود 2 دقیقه خیس شود. سپس شیر و شکر و سایر مواد اولیه را اضافه کنید و بهخوبی هم بزنید. نوشیدنی را بچشید و میزان شیرینی را به سلیقه خودتان تنظیم کنید. قابلمه را دوباره روی اجاق قرار داده و روی حرارت متوسط، اجازه دهید مخلوط بجوشد. از روی حرارت بردارید و در پایان آن را در فنجان یا پیاله صاف کنید.
جمعبندی
در این مقاله درمورد تاثیر هل روی کاهش وزن صحبت کردیم. البته از مصرف هل نمیتوان انتظار داشت که یکشبه چربیهای شکم را بسوزاند. اما داشتن یک برنامه غذایی سالم و فعالیت فیزیکی مناسب و استفاده منظم از هل که انرژی و متابولیسم شما را افزایش میدهد میتواند به شما کمک کند تا سریعتر به هدف خود برسید.
وقتی موهایتان را با شامپو میشویید و متوجه ریزش تارهای زیادی از آن میشوید، احتمالا تقصیر را گردن شامپویتان میاندازید. حتی شاید تصمیم بگیرید شامپویتان را عوض کنید. اما آیا واقعا شامپوها نقشی در ریزش مو دارند؟ و یا میتوان با استفاده از یک شامپوی خاص از ریزش مو جلوگیری کرد؟ در اینجا قرار است به همه سوالات شما درباره نقش شامپو در ریزش مو یا جلوگیری از آن پاسخ داده شود.
آیا نوع شامپو در ریزش مو یا جلوگیری از آن تاثیر دارد؟
اینکه شامپوها باعث ریزش مو یا آسیب به موهای شما شوند، به فرمول آن بستگی دارد. بعضی از محصولات با ترکیبات خود تمام چربی طبیعی پوست سر را از بین میبرند. از طرفی ریزش مو میتواند ناشی از تعداد دفعات شامپو زدن و یا مقدار شامپویی که هر بار استفاده میکنید، باشد. با این وجود بعضی از ترکیبات در شامپوها قطعا میتواند عامل ریزش مو باشد. این ترکیبات محرک بوده و باعث التهاب پوست سر میشود. یعنی شامپوهایی که حاوی یک یا چند مورد از ترکیبات زیر است، میتواند باعث ریزش مو در شما باشد:
سولفاتها
آمونیوم لوریل سولفات (ALS) و سدیم لوریل سولفات (SLS) دو سولفات رایج مورد استفاده در شامپوها هستند. این دو ماده شویندههای قوی با خاصیت پاککنندگی و کفکنندگی بسیار بالا هستند. اما همین مواد میتوانند موهای شما را کدر، وز، زبر و مستعد گره خوردن کنند. علاوه بر این حتی غلظت خیلی کم این مواد آسیبهای جدی به ریشه مو زده و باعث ریزش میشود.
الکلها
استئاریل، ستیل و ستیل الکلها در خیلی از شامپوها وجود دارند. الکلها چربی طبیعی پوست سر و موها را از بین برده و آن را خشک میکند. این خشکی در نهایت به ریزش مو منجر میشود. هر چه غلظت الکل در شامپو بیشتر باشد، احتمال ریزش موی ناشی از آن نیز بالاتر است.
کلرید سدیم
این ماده که به نمک خوراکی نیز معروف است مسئول غلظت بخشیدن به شامپوها است. این ماده پوست سر و موها را خشک میکند. به علاوه سوزش چشم و خارش پوست ناشی از شامپو زدن ناشی از وجود همین کلرید سدیم است. نمک زیادی میتواند پوست سر را به شدت تحریکپذیر و موها را مستعد ریزش کند.
پروپیلن گلیکول
این عنصر در شامپو نقش مرطوبکنندگی داشته و جذب مواد مغذی توسط پوست را بهبود میبخشد. اما همین ماده باعث تحریک پوست سر میشود. تحریک پوست سر احتمال ریزش مو را افزایش میدهد. پس بهتر است از شامپوهای بدون پروپیلن گلیکول استفاده کنید. در نهایت اگر چنین محصولی را پیدا نکردید، حداقل شامپویی را استفاده کنید که محتوای پروپیلن گلیکول آن کمتر باشد.
فرمالدئید
این عنصر یک نوع آنتیبیوتیک است که عمر و ماندگاری شامپو را افزایش میدهد. در بعضی از شامپوها غلظت فرمالدئید بالا است و باعث حساسیت تماسی و بثورات پوستی میشود. فرمالدئید همچنین یک ماده سرطانزا است و البته منجر به ریزش مو میشود.
کدام نوع شامپو از ریزش مو جلوگیری میکند؟
با توجه به اینکه بیشتر شامپوهای غیرطبیعی موجود در بازار حاوی عناصر و ترکیبات شیمیایی است؛ هیچکدام از آنها نمیتواند عامل جلوگیری از ریزش مو باشد. اما شامپوهایی با ترکیبات طبیعی وجود دارد که میتواند ریزش مو را کاهش داده و به مرور زمان قطع کند. یک نمونه از این شامپوها را در ادامه به شما معرفی میکنیم:
آیا روش شامپو زدن در ریزش مو یا جلوگیری از آن نقش دارد؟
شاید باور کردنش سخت باشد، اما روش شامپو زدن ممکن است از نوع شامپو تاثیر بیشتری در ریزش یا جلوگیری از ریزش مو داشته باشد.
حقایقی درباره روش صحیح شامپو زدن وجود دارد، که در ادامه بیان میکنیم:
اگر شامپویی که استفاده میکنید به اندازه قبل عملکرد خوبی ندارد، ممکن است به دلیل تغییر در سبک زندگی، عادات غذایی یا استفاده از داروی خاصی توسط شما باشد. اما گاهی ممکن است با گذشت زمان تغییراتی در فرمول محصول مورد نظر ایجاد شده باشد. این تغییرات میتواند به ریزش موی شما منتهی شود. بنابراین همیشه نسبت به انتخاب شامپویی که استفاده میکنید، توجه زیاد داشته باشید.
شامپو زدن زیاد چربیهای طبیعی پوست سر را از بین برده و باعث خشکی پوست سر و موها میشود. البته بهتر است بدانید که استفاده بیش از حد از هر گونه محصولات مراقبت از مو، سلامت موهای شما را مختل میکند.
توجه کنید که حذف شامپو هم میتواند باعث ریزش مو شود. اگر موهایتان را برای مدت طولانی بدون شامپو بشویید، گرد و غبار و جرم و همچنین چربی طبیعی پوست سر در منافذ آن جمع میشود. این شرایط فعالیتهای طبیعی فولیکولهای مو را مختل کرده و باعث ریزش مو میشود. پس حداقل لازم است یک بار در هفته از شامپو برای شستن موهایتان استفاده کنید. اما درستتر این است که اگر موهای خشکی دارید، حداکثر دو بار در هفته شامپو بزنید. انواع موهای چرب ممکن است نیاز به شستشوی روزانه داشته باشند. اگر نوع موی معمولی دارید، هر زمان که احساس کردید مویتان چرب شده است، شامپو بزنید.
اگر موهایی خشک، وز و بدحالت دارید، حتما اطرافیان سرم مو را به شما پیشنهاد کردهاند و حالا میخواهید بدانید سرم مو چیست ؟ همانطور که میدانید سرم مو برای حالت دادن به مو و جلوگیری از وز شدن آن استفاده میشود. اگر موهایتان خشک و شکننده شده، میتوانید خیلی سریع با کمی سرم مو مشکل خود را حل کنید.
با وجود این، ممکن است هنوز در استفاده از این محصول شک داشته باشید. ما اینجاییم تا بگوییم چرا باید همین الان از آن استفاده کنید. توصیه میکنیم متن کوتاه زیر را بخوانید تا با ترکیبات تشکیلدهنده، فواید سرم مو و همچنین ویژگیهای بهترین سرم مو آشنا شوید.
سرم مو چیست ؟
سرم مو اساساً یک روش ابتکاری برای مراقبت از موهای شماست. با استفاده از سرم مو، میتوانید به آسانی به موهایتان حالت بدهید تا زیباتر دیده شوند. جالب است بدانید این محصول، بیشتر روی سطح مو (کوتیکول) اثر میگذارد و به اعماق مو نفوذ نمیکند.
در واقع، سرم یک لایه حفاظتی را دور ساقه مو ایجاد میکند. با این کار، در برابر آسیبهای مختلف (عوامل محیطی، ابزارهای حرارتی حالت دهنده مو و محصولات شیمیایی) از آن محافظت میکند. سرم باعث تقویت بافت مو شده و با جلوگیری از وز شدن مو و انعکاس نور، درخشش بیشتری به آن میدهد.
افزون بر این، با مصرف سرم، موهایی نرم و بدون گره خواهید داشت. خلاصه اینکه سرم مو برای تثبیت سریع حالت مو طراحی شده و میتواند جایگزینی برای نرمکنندههای مختلف مو باشد.
سرم مو از چه موادی ساخته شده است؟
سیلیکون ماده اصلی انواع سرم مو موجود در بازار است. این ماده عنصری شیمیایی است که یک پوشش حفاظتی پلاستیک مانند را دور ساقه مو ایجاد میکند. به همین دلیل، با استفاده از سرم مو موهایتان، نرم، ابریشمی و بدون گره میشوند.
همچنین، این ماده، نور تابیده شده بر موها را منعکس میکند. پس، با استفاده از آن موها درخشان به نظر میرسند. سیلیکون موجود در سرم مو بسیار سبک است. بنابراین، سبب سنگینی و ریزش مو نمیشود. علاوه بر این، سیلیکون در نهایت تبخیر میشود و روی پوست کف سر باقی نمیماند.
مواد دیگری نیز در سرم مو استفاده میشوند مثل سرامیدها، آمینو اسیدها و نرمکنندهها. این مواد با حفظ رطوبت و پروتئین، فیبرهای مو را تقویت میکنند و شکستگی و ریزش مو را کاهش میدهند. مواد نرمکننده، ساقه مو را مرطوب، نرم و خوشحالت میکنند.
سرم مو برای چه افرادی مناسب است؟
حالا که متوجه شدید سرم مو چیست احتمالاً میخواهید بدانید که آیا استفاده از آن برای موهای شما مفید است؟ بهتر است بدانید سرم مو بیشتر برای موهای خشک و آسیب دیده استفاده میشود. زیرا این نوع موها، تا شستوشوی بعدی، از هرلحاظ به محافظت نیاز دارند. افزون بر این، مصرف سرم برای موهای وز و آشفته عالی است. در واقع، این محصول جادویی برای انواع مو مناسب است.
اگر متوجه شدید که موی شما حتی پس از مصرف منظم شامپو ضعیف است، یک سرم مو بخرید. اگر نوک موهایتان به دلیل مصرف مواد شیمیایی خشک شده و موخوره دارد، همچنین اگر موهایتان به شدت وز است و به آسانی گره میخورد، وقت آن رسیده که سرم مو را امتحان کنید.
تفاوت بین روغن مو و سرم مو
ممکن است روغن و سرم مو از لحاظ ظاهری مشابه یکدیگر باشند. گاهی نیز نام این دو محصول به جای یکدیگر استفاده میشود، اما اینها یکسان نیستند. در ادامه توضیح میدهیم که چرا این دو با هم متفاوتند:
روغن مو یک محصول مراقبتی مغذی و نرمکننده است. این محصول به عمق تار مو نفوذ میکند و سلامت درونی آن را افزایش میدهد. در حالی که، سرم مو یک محصول کمکی حالتدهنده مو است. سرم روی ساقه مو مینشیند و یک پوشش خارجی روی آن ایجاد میکند. هدف از این پوشش خارجی حفاظت از مو و درخشش آن است.
روغن مو بیشتر از اسیدهای چرب تشکیل شده است تا ساقههای مو را نرم کند و لیپیدهای موجود در آنها را جایگزین سازد. در واقع روغن مو برای جلوگیری از شکستگی موها ساخته شده است؛ اما سرم مو محصولی بر پایه سیلیکون است که مقاومت کوتیکول مو را افزایش میدهد. در نتیجه، شکل طبیعی موها را حفظ میکند.
همه میتوانند از روغن مو استفاده کنند. (البته روغنهای سنگین مانند روغن زیتون ممکن است حفظ حالت برخی انواع مو را دشوار کنند.) اما سرم مو بیشتر برای موهای ضخیم، فر و در هم پیچیده مناسب است. با استفاده از سرم، موهایی حالتپذیر، نرم و درخشان خواهید داشت.
بیشتر روغنهای مو، به مرور موهایتان را سنگین میکنند و آنها را پایین میکشند؛ مثل روغن زیتون که موهای فر را سنگین و کمحالت میکند.) اما یک سرم موی سبک هیچ وقت موجب نمیشود که موهایتان چسبنده به نظر بیاید. علاوه بر این، مواد سرم روی کف سرتان باقی نمیماند.
سرم مو چه فوایدی دارد؟
موهای شما هر روز در معرض تابش شدید نور خورشید، رطوبت بیش از حد، آلایندههای مضر، مواد شیمیایی سمی و گرمای بیش از حد ابزارهای حالتدهنده مو است. حتماً میدانید که همه این موارد به موهایتان آسیب میزنند.
شستن مو کمک میکند تا از شر آلودگیهای روی سر خلاص شوید، اما این کار مو را از آسیبهای محیطی، شیمیایی و حرارتی حفظ نمیکند. به همین دلیل است که استفاده از سرم مو مطرح میشود. در این مقاله خواندید که سرم مو چیست و از چه موادی تشکیل شده، در ادامه فواید سرم مو را بیان میکنیم:
1 از مو محفاظت میکند
سیلیکون موجود در سرم مو یک پوشش حفاظتی پلاستیک مانند را در اطراف ساقه مو ایجاد میکند. این پوشش از صدمه عوامل آسیبزای محیطی (نور خورشید، آلایندهها، رطوبت و غیره)، فرآیندهای شیمیایی و ابزارهای حرارتی حالتدهنده مو جلوگیری میکند.
2 آسیب ساقه مو را برطرف میکند
آمینو اسیدهای موجود در سرم مو، آسیب ناشی از روشهای شیمیایی (مانند فر دائم، رنگ کردن و غیره) را ترمیم میکند. همچنین، در حین استفاده از ابزارهای حرارتی حالتدهنده مو، از آسیب بیشتر به مو جلوگیری میکند.
3 درخشش زیبایی به موها میدهد
سرم مو نوری را که بر موها میتابد، منعکس میکند، در نتیجه، بلافاصله بعد از مصرف آن، حتی موی کدر و بیحالت، درخشنده و زیبا میشود.
4 گرههای مو را از بین میبرد
سرم مو با نرم کردن فیبر و بافت مو، از وز شدن و گرهخوردگی موها جلوگیری میکند.
5 ریزش مو را کاهش میدهد
سرم موی تقویت کننده، فیبر موهایتان را تقویت می کند. بنابراین، شکستگی و ریزش موی شما را به طور قابل توجهی کاهش میدهد.
6 چسبندگی را از بین میبرد
سرم مو محصولی سبک و بدون چسبندگی است. حتی سرم طبیعی خانگی موهای شما را تغذیه و همانند روغن مو از آنها مراقبت میکند.
روش استفاده از سرم مو
اگر موهای خشک و وزی دارید، با دانستن اینکه سرم مو چیست ، احتمالاً تصمیم گرفتهاید این محصول را امتحان کنید. پس دقت کنید، برای دستیابی به فواید سرم مو، باید طرز صحیح استفاده از آن را بیاموزید:
سرم موی با کیفیتی را بخرید که به طور کامل با موی شما و نیازهایش سازگار باشد. همچنین میتوانید با کمی حوصله، سرم موی خانگی خودتان را تهیه کنید.
موهایتان را با یک شامپوی ملایم بشویید.
موهایتان را به آرامی با حوله خشک کنید، در حدی که نمدار باقی بماند.
در همینحال که هنوز موهایتان کمی مرطوب است، به اندازه ی یک نخود سرم مو بردارید. آن را 5 تا 6 ثانیه کف دستهایتان پخش کنید تا گرم شود.
سرم مو را از نزدیک گوشها، روی ساقه و نوک موهایتان (به سمت پایین) بزنید.
موهایتان را به بخشهای کوچک تقسیم کنید و با نوک انگشتان خود، سرم را بر تمام قسمتهای مو پخش کنید.
برس مو یا شانهای دندانه درشت را برای پخش کردن یکنواخت سرم استفاده کنید.
حالا، موهای نرم و ابریشمی خود را به هر صورتی که میخواهید، حالت بدهید.
اگر سرم موی شما به صورت اسپری است، نیازی نیست آن را ابتدا کف دست خود اسپری کنید. میتوانید سرم را مستقیماً روی ساقههای مو اسپری نموده و سپس به آرامی پخش کنید.
بایدها و نبایدهای استفاده از سرم مو
اگر به طور منظم برای حالت دادن موهایتان از سرم مو استفاده میکنید، نکات زیر را به یاد داشته باشید:
برای دستیابی به نتیجه بهتر، بر اساس نوع، بافت، وضعیت و نیاز مویتان سرم موی مناسبی را انتخاب کنید.
مقدار کمی از محصول برای گرفتن نتیجه کافی است، بنابراین در مصرف آن افراط نکنید.
مطمئن شوید که سرم در کف دستهایتان به دمای مناسب رسیده است. زیرا در این صورت میتوانید سرم را به طور یکنواخت روی موهای خود پخش کنید.
همیشه سرم مو را هنگامی مصرف کنید که موهای خود را به تازگی شستهاید. همچنین، موهای شما باید کمی مرطوب باشند تا مواد مفید سرم، به راحتی داخل مو نفوذ کنند.
سرم مو را به کف سر خود نمالید. در غیر این صورت، ریشه موهایتان به هم میچسبد و آسیب میبیند.
شامپو بدون سولفات امروزه در صنعت محصولات مراقبت از مو رشد چشمگیری داشته است. آیا علت این موضوع را میدانید؟ آیا ما واقعاً به شامپوی حاوی سولفات نیاز داریم یا شامپو بدون سولفات هم میتواند مو را به همان اندازه تمیز کند؟ در ادامه با ما همراه باشید تا درباره سولفات، علت وجود آن در محصولات مراقبت از مو و افرادی که نباید از شامپوهای حاوی سولفات استفاده کنند، اطلاعات بیشتری کسب کنید.
شامپو بدون سولفات امروزه در صنعت محصولات مراقبت از مو رشد چشمگیری داشته است. آیا علت این موضوع را میدانید؟ آیا ما واقعاً به شامپوی حاوی سولفات نیاز داریم یا شامپو بدون سولفات هم میتواند مو را به همان اندازه تمیز کند؟ در ادامه با ما همراه باشید تا درباره سولفات، علت وجود آن در محصولات مراقبت از مو و افرادی که نباید از شامپوهای حاوی سولفات استفاده کنند، اطلاعات بیشتری کسب کنید.
سولفات (SULFATE) چیست؟
سولفات در واقع کلمهای است که برای توصیف مادهای شیمیایی استفاده میشود که با سولفوریک اسید واکنش داده و یک نمک تشکیل میدهد.
انواع مختلفی از سولفات وجود دارد که از آنها به طور گسترده در صنایع متفاوت استفاده میشود. رایجترین نوع سولفات مورد استفاده در صنعت مراقبت از مو، سدیم لوریل سولفات (SLS) و سدیم لورت سولفات (SLES) است که از وازلین و روغنهای گیاهی تولید میشوند. اگر در حال حاضر از شامپوی بدون سولفات استفاده نمیکنید، مطمئناً نام یکی از این ترکیبات را روی بطری شامپوی خود پیدا میکنید.
چرا در شامپو از سولفات استفاده میشود؟
بیشتر افراد باور دارند که هرچه کف محصولات بیشتر باشد قدرت تمیزکنندگی آنها نیز بیشتر است. سولفات همان مادهای است که به ژل حمام و شامپو، کف غلیظی میدهد. البته این باور صحیح نیست؛ هرچند کف میتواند به بهتر پخش شدن شامپو روی سر کمک کند، اما کف بیشتر به معنای پاکیزگی بیشتر نیست.
سولفات در واقع نوعی سورفکتانت قوی است. سورفکتانت مادهای است که هم به چربی و هم به آب متصل میشود. در حالیکه بخشی از این مولکول، ذرات چربی نامطلوب را جذب کرده، بخش دیگر آن به مولکولهای آب میچسبد. بدین ترتیب زمانی که موهایتان را با کفِ حاصل از شامپو میشویید، چربی متصل شده به سولفات ها همراه با آب شسته و پاک میشود.
آیا سولفات خطرناک است؟
وجود سولفات در شامپو ممکن است معایبی را نیز به دنبال داشته باشد. یکی از این معایب این است که سولفات در تمیز کردن، بیش از حد قوی است. در واقع سولفات کمک میکند تا علاوه بر آلودگیها، تمام چربیهای مو نیز پاک شود. این درحالیست که مو برای اینکه سالم بماند، به حفظ مقدار کمی از رطوبت و چربیهای طبیعی خود نیاز دارد.
سولفات همچنین ممکن است رطوبت مو را بیش از حد از بین ببرد و منجر به خشکی، شکنندگی و ناسالم شدن آن شود. در واقع این ماده، پوست سر را خشک و آن را مستعد تحریک شدن میکند.
البته اگر از شامپو حاوی سولفات به درستی استفاده کنید، به غیر از خشک کردن مو و کف سر، خطر قابل توجهی سلامت شما را تهدید نمیکند.
در مطالعهای مسمومیت احتمالی سدیم لوریل سولفات بررسی شد. محققان به این نتیجه رسیدند که بیشتر دیدگاههای منفی افراد درباره سولفات، به نحوه تفسیر آنها از مقالات علمی برمیگردد.
یکی از رایجترین باورهای غلط درباره سولفات این است که باعث سرطان میشود. با اینحال، هیچ مدرک علمی مشخصی برای تایید احتمال بروز سرطان و یا مشکل مشابه دیگری در اثر وجود سولفات در شامپوها وجود ندارد.
سدیم لوریل سولفات ممکن است منجر به عوارض جزئی دیگری مانند تحریک چشم و پوست و مسمومیت گوارشی (در صورت بلع یا نوشیدن) شود. با اینحال احتمال تجربه عارضه جانبی در صورت استفاده از سولفات کم یا تقریباً صفر است.
شامپو بدون سولفات چیست؟
اگر پوست و موی حساسی دارید و با استفاده از شامپو سولفات دچار عوارض جانبی شدهاید، شامپو بدون سولفات را امتحان کنید و ببینید علائم شما باقی میمانند یا برطرف میشوند.
انواع مختلفی از شامپوهای فاقد سولفات وجود دارد؛ با اینحال مهم است به یاد داشته باشید که بسیاری از این محصولات همچنان حاوی ترکیبات شیمیایی شبیه به سولفات هستند.
اگر پوست و موی بسیار حساسی دارید، باید از محصولات طبیعی و کاملاً فاقد سولفات استفاده کنید تا دچار عوارض جانبی نشوید.
ممکن است استفاده از شامپو فاقد سولفات در ابتدا متفاوت به نظر بیاید. به طور مثال، مدت زمان بیشتری طول میکشد تا شامپو کف کند (البته در محصولات برتر، از مواد طبیعی برای ایجاد کف و بهتر پخش شدن شامپو روی موها استفاده میشود) و باید از مقدار شامپوی بیشتری برای تمیز کردن کامل موهایتان استفاده کنید. همچنین باید وقت بیشتری را صرف آبکشی موهایتان کنید.
در صورتی که از شامپوی بدون سولفات به شکل صحیح استفاده کنید، اثربخشی آن در تمیز کردن موها به اندازه شامپوهای حاوی سولفات خواهد بود.
شامپو حاوی سولفات برای چه افرادی مفید است؟
تاثیرات سولفات چندان قوی نیست و بیشتر افراد میتوانند از تاثیرات مثبت شامپوهای حاوی سولفات بهره ببرند. افرادی که موی بسیار چربی دارند یا دچار شوره سر هستند، ممکن است به این نتیجه برسند که شامپوی حاوی سولفات، تنها شامپوییست که موی آنها را به طور موثر تمیز میکند.
همچنین افرادی که از محصولات مراقبت از مو بدون نیاز به آبکشی مانند نرمکننده های پس از حمام (leave-in conditioner) بهره میبرند، حتماً نیاز دارند بین دو تا چهار بار در ماه از شامپوی حاوی سولفات برای پاکسازی ساقه مو استفاده کنند.
در صورتی که از محصولات بدون نیاز به آبکشی روی موهایتان استفاده میکنید، اگر همیشه موهای خود را فقط با شامپو سولفات فری بشویید، به تدریج متوجه کدر و خشن شدن ساقه موهایتان خواهید شد. همچنین ممکن است متوجه شوید محصولاتی که قبلاً برای حالت دادن موهای خود استفاده میکردید، دیگر اثرگذاری سابق را ندارند. این مسئله به دلیل تجمع بقایای محصولات مراقبتی مانند نرمکننده ها و ماسک مو روی ساقههای مو رخ میدهد. موفرفریها معمولاً بیشتر از سایرین درگیر این مشکل میشوند. زیرا موی فر به طور طبیعی خشکتر از سایر انواع مو است و نیاز بیشتری به محصولات مراقبتی نیز دارد.
شاید اصطلاح شامپوهای clarifying یا شفافکننده را شنیده باشید، اینها همان شامپوهای حاوی سولفات هستند که برای پاک کردن باقیماندههای محصولات مراقبتی از روی ساقه مو استفاده میشوند. پاکسازی دورهای ساقه مو باعث درخشندگی و شفاف شدن مو میشود.
چه کسانی باید از شامپو بدون سولفات استفاده کنند؟
با وجود مزایای شامپو سولفاتدار، برخی افراد نباید از شامپوهای حاوی سولفات استفاده کنند و باید موهایشان را با شامپوهای بدون سولفات بشویند. این افراد عبارتند از:
افرادی که پوست حساس یا بیماری پوستی دارند
اگر پوست سر یا موهایتان حساس است، ممکن است در اثر استفاده از شامپوی حاوی سولفات، خشکی شدیدی را تجربه کنید. اگر دچار بیماریهای پوستی، مانند اگزما و پسوریازیس هستید و از شامپوی حاوی سولفات استفاده میکنید، ممکن است بعد از استفاده، خارش سر، قرمزی و ترکهای ریزی را تجربه کنید. بنابراین اگر جزو افراد ذکرشده هستید، از شامپوهای فاقد سولفات استفاده کنید.
افرادی که مو خشک و وز دارند
افرادی که به طور طبیعی موی خشک، فر یا وز دارند، نباید از شامپوهای حاوی سولفات استفاده کنند. سولفات با از بین بردن چربیها و رطوبت طبیعی مو، خشکی و وز آن را زیاد میکند. (در مورد پاکسازی موی فر با استفاده از clarifying shampoo در بخش قبل توضیح داده شد.)
افرادی که مو دکلره و رنگ شده دارند و یا از محصولات شیمیایی مو استفاده میکنند
اگر موهایتان را رنگ کردهاید یا آنها را به طور مرتب صاف یا فر میکنید، از شامپوی حاوی سولفات استفاده نکنید؛ این فرایندهای شیمیایی میتوانند به موهای رنگ شده شما آسیب بزنند. پیدا کردن روشهای موثر برای جلوگیری از هرگونه استرس اضافی یا خشکی در مو، میتواند به حفظ سلامت آن کمک کند. شامپوهای حاوی سولفات همچنین باعث از بین رفتن سریعتر رنگ در موهای رنگ شده میشوند.
مزایای استفاده از شامپو بدون سولفات
شامپو فری سولفات علاوه بر اینکه طبیعی و بیخطر هستند، در مقایسه با شامپوهای معمولی، موهایی درخشان و ابریشمی را به شما هدیه میدهند. طبق مطالعات انجام شده برخی از دیگر فواید شامپوهای بدون سولفات عبارتند از:
1 حفظ چربیهای طبیعی
یکی از مهمترین فواید شامپوهای بدون سولفات، تمیز کردن مو و در عین حال حفظ درخشندگی طبیعی آن است. البته این موضوع در صورتی امکانپذیر است که چربیهای طبیعی در مو حفظ شوند. شامپوهای فاقد سولفات، تارهای مو را بدون از بین بردن چربیهای ضروری آن تمیز میکنند.
2 حفظ موثر رطوبت مو با شامپو بدون سولفات
مو باید مرطوب باشد تا دچار مشکلاتی مانند موخوره و شکنندگی نشود. شامپوهای حاوی سولفات رطوبت تارهای مو را از بین میبرند و در نتیجه منجر به کدر و وز شدن آن میشوند. در عوض، شامپوهای فاقد سولفات به حفظ رطوبت طبیعی مو کمک میکنند.
3 کاهش تحریک و التهاب
سولفات نوعی ماده شیمایی خشن است؛ به همین دلیل میتواند پوست سر را خشک و تحریک کند. در واقع همین موضوع باعث ایجاد التهاب میشود؛ در مقابل، محصولات فاقد سولفات ملایم هستند و با ملایمت و بدون ایجاد چنین مشکلاتی موی شما را تمیز میکنند.
4 حفظ رنگ مو از مزایای شامپو بدون سولفات
رنگ کردن مو جزو روتین زندگی بسیاری از افراد، به ویژه خانمهاست. هرچند ماندگاری رنگ مو، به نحوه مراقبت شما از مو نیز بستگی دارد. استفاده از یک شامپوی فاقد سولفات خوب، ماندگاری رنگ مو را افزایش میدهد.
ماندگاری رنگ مو همچنین باعث میشود موهای خود را کمتر رنگ کنید، در نتیجه آسیب ناشی از افزایش دفعات رنگ مو نیز کاهش مییابد.
5 بیخطر برای محیط زیست
شامپوها و نرمکنندههای فاقد سولفات، به دلیل اینکه حاوی ترکیبات گیاهی هستند، برای محیط زیست خطری ندارند.
6 مناسب برای افراد دارای پوست سر حساس
شامپو بدون سولفات، به دلیل ملایم بودن، شامپوی مناسبی است برای افرادی که پوست حساسی دارند.
7 شامپو بدون سولفات سبب سوزش چشم نمیشود
شامپوهای فاقد سولفات (در مقایسه با شامپوهای معمولی) در صورت تماس با چشم، منجر به تحریک آن نمیشوند.
8 شامپو بدون سولفات برای هر نوع مویی مناسب است
استفاده از شامپو بدون سولفات برای هر نوع مویی، از جمله فر، صاف یا رنگ شده بسیار مناسب است.